Ontwikkeling vanuit de kern vraagt om zorgvuldige afstemming.

Organisatie-/teamontwikkeling

Gebrek aan motivatie, weinig bezieling, veel ziekte, hoog personeelsverloop, non-productiviteit, weinig vernieuwing, klagen, moeilijk samenwerken, geen oog voor de omgeving, geen leiding accepteren… Herkent u als leider deze symptomen binnen uw organisatie of team? Dan is de kans groot dat er sprake is van een (onbewuste) crisis!

Werkwijze

Een organisatie of team is een smeltkroes, waarin familiesystemen van individuele leden samen komen. Hierbinnen spelen veel onzichtbare dynamieken en bindingen. Bijvoorbeeld de neiging tot buitensluiten of het blindelings volgen van de leiding. De kunst van organisatie- en teamontwikkeling is bewustwording van deze dynamieken, bindingen losmaken en opnieuw de verbinding aangaan met elkaar. Daarbij kijk ik naar individuele intenties en gedragspatronen, naar collectieve betekenissen (cultuur) en functionele toepassingsvormen (structuur).

Resultaat

Als de organisatiestructuur dienend kan zijn aan het potentieel van de medewerkers, ontstaat er een organische manier van samenwerken. Mensen gaan zich vrijer en authentieker voelen, kunnen hun ambacht op een unieke manier tot expressie brengen en raken intrinsiek gemotiveerd om zich te verbinden. Dat levert duurzame winst op, in alle opzichten.

Leergang ‘Natuurlijk leiderschap’

De Leergang ‘Natuurlijk leiderschap’ is bedoeld voor jou, wanneer je voelt en inziet dat je toe bent om jezelf te leren aankijken in wie je werkelijk bent en daar een fundamentele levensstap in dient te zetten. Deze stap kan binnen vele contexten van je leven spelen; familie, liefdesrelatie, (werk)relaties, gezin, professie, gezondheid, leeftijd, verlangens/behoeftes, generaties, toekomstbeeld, etc. Je werkt al een aantal jaren professioneel met mensen (leidinggevende, professional, trainer, therapeut, coach, begeleider etc.) en hebt al veel gedaan aan je persoonlijke en/of professionele (zelf)ontwikkeling middels opleidingen, trainingen, coaching en therapie.

Aanleiding kan zijn dat je leefpatronen ervaart die zo diep ingesleten zijn, dat ze onderdeel zijn geworden van je identiteit – je weet niet beter dan dat je dat bent. Maar wat zit daar achter? Wellicht heb je het gevoel te stagneren in je ontwikkeling/groeiproces, weerhoudt iets je ervan om een volgende stap te zetten op je weg. Er is mogelijk veel uiterlijk succes, maar innerlijk ervaar je dit heel anders. Dan is het tijd voor een diepte-investering in je leven! In deze leergang onderwerp je jezelf aan een stevig en diepgaand zelfonderzoek. Je krijgt werkvormen aangereikt die je levensenergie weer laten stromen. Zodat je dichter bij je eigen kern komt en je meer betekenis, plezier en bezieling in je (werk)leven gaat ervaren. De integratieve werkvormen zijn gestoeld op NLP, Karakterstructuren, Transactionele Analyse, Systemisch Werken, Integrale psychologie, Reïncarnatietherapie en regressiewerk. Dit maakt de leergang rijk en gebalanceerd.

Praktische informatie

De leergang bestaat uit zes modules van  2 dagen (vrijdag/zaterdag), met een frequentie van 1 module per twee maanden. De werktijden zijn van 9.30 tot 16.30 uur met een uur lunchpauze en in de ochtend en middag een korte koffie/theepauze.

De volgende Leergang Natuurlijk leiderschap, start in oktober 2020. De data staan achter de modules vermeld. Je kunt je aanmelden via mijn website.

Data leergang 2020/2021;
Module 1: jouw levensverhaal; 16 & 17 oktober 2020
Module 2: overlevingsstrategieën en ego; 4 & 5 december 2020
Module 3: generatiepatronen en loyaliteit; 29 & 30 januari 2021
Module 4: voorouderlijk proceswerk; 26 & 27 maart 2021
Module 5: universele levenskrachten; 21 & 22 mei 2021
Module 6: creatie en toekomst; 2 & 3 juli 2021

Prijs

Deelname aan de Leergang kost € 2.250.- voor particulieren, € 2.500.- voor zelfstandig professionals en ondernemers en € 2.750.- voor mensen die het als werknemer betaald krijgen van hun werkgever. Alle prijzen zijn excl. BTW en evt. overnachting. Materiaal, koffie/thee en lunch zijn bij de prijs inbegrepen. Wanneer je je voor 1 juli 2020 aanmeldt, krijg je een korting van € 250.-.

Locatie en overnachting
De Leergang Natuurlijk Leiderschap zal in de omgeving van Nijmegen plaatsvinden. In de omgeving zijn tal van mogelijkheden om te overnachten. Op aanvraag kan ik je suggesties geven.

Aanmelden
Deelname is definitief na aanmelding. Annuleren kan gratis tot 2 maanden voor de startdatum. Wanneer je 1 maand voor de startdatum annuleert, betaal je 50% van de opleidingsprijs als annuleringskosten en wanneer je 14 dagen of minder voor de startdatum annuleert, betaal je 75% van de prijs als annuleringskosten. Persoonlijk kennismaken, face tot face of telefonisch, kan altijd en vrijblijvend.

Coaching on the job

Ervaar je een gebrek aan motivatie, betrokkenheid of plezier in je werk? Loop je veel frustraties op, of heb je het gevoel niet uit de verf te komen? Vaak is er meer aan de hand en kan het heilzaam zijn om op zoek te gaan naar dieperliggende drijfveren en blokkades. Binnen een coachingstraject richt ik mij op het vrijmaken van potentiële energie, zodat je je  vanuit je kern kan ontwikkelen binnen je rol of functie. De focus ligt op het resultaat binnen de werkomgeving, maar het proces is gericht op jou. Want als je samen kunt vallen mat dat wat je doet, lever je de meest zinvolle en vervullende bijdrage aan het geheel!

Dieptecoaching

Je hebt al veel gedaan op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, maar ergens merk je dat je dieper liggende patronen en strategieën in de weg blijven zitten. Je blijft je bijvoorbeeld minderwaardig voelen naar je omgeving, je kunt moeilijk je hart openen of je blijft domineren als het erop aan komt. Deze patronen hebben een oorsprong, die wel tot zeven generaties terug kan gaan. Dieptecoaching richt zich op wie jij in essentie bent. Mijn werkwijze is gebaseerd op reïncarnatie- en regressietherapie en werkt helend op een mentale, emotionele, lichamelijke en spirituele laag. Zodat je je vol vreugde en focus kunt verbinden met je eigen levensbestemming.