Ontwikkeling vanuit de kern vraagt om zorgvuldige afstemming.

Leergang ‘Leven en laten Leven’

De Leergang ‘Leven en laten Leven’ is bedoeld voor jou, wanneer je voelt en inziet dat je toe bent om jezelf te leren aankijken in wie je werkelijk bent en daar een fundamentele levensstap in dient te zetten. Deze stap kan binnen vele contexten van je leven spelen; familie, liefdesrelatie, (werk)relaties, gezin, professie, gezondheid, leeftijd, verlangens/behoeftes, generaties, toekomstbeeld, etc. Je bent al een aardig eind op weg als het gaat om je persoonlijke en professionele (zelf)ontwikkeling. Of je nu docent, directeur, manager, (zelfstandig) professional, teamleider, therapeut, coach, consultant, trainer, vader of moeder bent, je bent ergens aangekomen waar een ‘change of life’ noodzakelijk geworden is. Vraag is niet meer of er een noodzaak is maar hoe je dit kan aangaan met jezelf?

Aanleiding om deze leergang te doorlopen kan zijn dat je leefpatronen ervaart die zo diep ingesleten zijn, dat ze onderdeel zijn geworden van je identiteit – je weet niet beter dan dat je dat bent. Maar wat zit daar achter? Wellicht heb je het gevoel te stagneren in je ontwikkeling/groeiproces, weerhoudt iets je ervan om een volgende stap te zetten op je weg. Er is mogelijk veel uiterlijk succes, maar innerlijk ervaar je dit heel anders. Dan is het tijd voor een diepte-investering in je leven! In deze leergang onderwerp je jezelf aan een stevig en diepgaand zelfonderzoek. Je krijgt werkvormen aangereikt die je levensenergie weer laten stromen. Zodat je dichter bij je eigen kern komt en je meer betekenis, plezier en bezieling in je (werk)leven gaat ervaren. De integratieve werkvormen zijn gestoeld op NLP, Karakterstructuren, Transactionele Analyse, Systemisch Werken, Integrale psychologie, Reïncarnatietherapie en regressiewerk. Dit maakt de leergang rijk en gebalanceerd.

Praktische informatie

De leergang bestaat uit 6 modules van  2 dagen (vrijdag/zaterdag), met een frequentie van ongeveer 1 module per twee maanden. De werktijden zijn van 9.30 tot 16.30 uur met een uur lunchpauze en in de ochtend en middag een korte koffie/theepauze.

De volgende Leergang Leven en laten Leven te laten start in november 2021. De data staan achter de modules vermeld. Je kunt je aanmelden via mijn website.

Data leergang groep 4, 2021/2022;
Module 1: jouw levensverhaal; 5 & 6 november 2021
Module 2: overlevingsstrategieën en ego; 14 & 15 januari 2022
Module 3: generatiepatronen en loyaliteit; 11 & 12 maart 2022
Module 4: voorouderlijk proceswerk; 6 & 7 mei 2022
Module 5: universele levenskrachten; 1 & 2 juli 2022
Module 6: creatie en toekomst; 23 & 24 september 2022

Prijs

Deelname aan de Leergang kost € 2.500.- voor particulieren, € 2.750.- voor zelfstandig ondernemers en € 3.000.- voor mensen die het betaald krijgen van hun werkgever. Prijzen zijn exclusief overnachting en inclusief materiaal, koffie/thee en lunch zijn bij de prijs inbegrepen. Leergang is btw-vrij volgens de CRKBO-regeling.

Locatie en overnachting
De Leergang Leven en laten Leven wordt in de omgeving van Nijmegen gegeven, locatie nog even onbekend. In de omgeving zijn tal van mogelijkheden om te overnachten. Op aanvraag kan ik je suggesties geven.

Aanmelden
Als deelnemer heb je 14 dagen bedenktijd na aanmelding om kosteloos te kunnen annuleren. Daarna is de aanmelding definitief. Wanneer je tot 1 maand voor de startdatum annuleert, betaal je 50% van de opleidingsprijs als annuleringskosten en wanneer je 14 dagen of minder voor de startdatum annuleert, betaal je 75% van de prijs als annuleringskosten. Persoonlijk kennismaken, face tot face of telefonisch, kan altijd en vrijblijvend.

 

Coaching on the job

Ervaar je een gebrek aan motivatie, betrokkenheid of plezier in je werk? Loop je veel frustraties op, of heb je het gevoel niet uit de verf te komen? Vaak is er meer aan de hand en kan het heilzaam zijn om op zoek te gaan naar dieperliggende drijfveren en blokkades. Binnen een coachingstraject richt ik mij op het vrijmaken van potentiële energie, zodat je je  vanuit je kern kan ontwikkelen binnen je rol of functie. De focus ligt op het resultaat binnen de werkomgeving, maar het proces is gericht op jou. Want als je samen kunt vallen mat dat wat je doet, lever je de meest zinvolle en vervullende bijdrage aan het geheel!

Dieptecoaching

Je hebt al veel gedaan op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, maar ergens merk je dat je dieper liggende patronen en strategieën in de weg blijven zitten. Je blijft je bijvoorbeeld minderwaardig voelen naar je omgeving, je kunt moeilijk je hart openen of je blijft domineren als het erop aan komt. Deze patronen hebben een oorsprong, die wel tot zeven generaties terug kan gaan. Dieptecoaching richt zich op wie jij in essentie bent. Mijn werkwijze is gebaseerd op reïncarnatie- en regressietherapie en werkt helend op een mentale, emotionele, lichamelijke en spirituele laag. Zodat je je vol vreugde en focus kunt verbinden met je eigen levensbestemming.

Organisatie-/teamontwikkeling

Gebrek aan motivatie, weinig bezieling, veel ziekte, hoog personeelsverloop, non-productiviteit, weinig vernieuwing, klagen, moeilijk samenwerken, geen oog voor de omgeving, geen leiding accepteren… Herkent u als leider deze symptomen binnen uw organisatie of team? Dan is de kans groot dat er sprake is van een (onbewuste) crisis!

Werkwijze

Een organisatie of team is een smeltkroes, waarin familiesystemen van individuele leden samen komen. Hierbinnen spelen veel onzichtbare dynamieken en bindingen. Bijvoorbeeld de neiging tot buitensluiten of het blindelings volgen van de leiding. De kunst van organisatie- en teamontwikkeling is bewustwording van deze dynamieken, bindingen losmaken en opnieuw de verbinding aangaan met elkaar. Daarbij kijk ik naar individuele intenties en gedragspatronen, naar collectieve betekenissen (cultuur) en functionele toepassingsvormen (structuur).

Resultaat

Als de organisatiestructuur dienend kan zijn aan het potentieel van de medewerkers, ontstaat er een organische manier van samenwerken. Mensen gaan zich vrijer en authentieker voelen, kunnen hun ambacht op een unieke manier tot expressie brengen en raken intrinsiek gemotiveerd om zich te verbinden. Dat levert duurzame winst op, in alle opzichten.