Leergang ‘Leven en laten Leven’

De Leergang ‘Leven en laten Leven’ is bedoeld voor jou, wanneer je voelt en inziet dat je toe bent om jezelf te leren aankijken in wie je werkelijk bent en daar een fundamentele levensstap in zou kunnen zetten. Deze stap kan binnen vele contexten van je leven spelen; familie, liefdesrelatie, (werk)relaties, gezin, professie, gezondheid, leeftijd, verlangens/behoeftes, generaties, toekomstbeeld, etc. Je bent al een aardig eind op weg als het gaat om je persoonlijke en professionele (zelf)ontwikkeling. Welke rollen je ook maar inneemt in je leven, je bent ergens aangekomen waar een ‘change of life’ noodzakelijk geworden is. Vraag is niet meer of er een noodzaak is maar hoe je dit kan aangaan met jezelf?

Aanleiding om deze leergang te doorlopen kan zijn dat je leefpatronen ervaart die zo diep ingesleten zijn, dat ze onderdeel zijn geworden van je identiteit – je weet niet beter dan dat je dat bent. Maar wat zit daar achter? Wellicht heb je het gevoel te stagneren in je ontwikkeling/groeiproces, weerhoudt iets je ervan om een volgende stap te zetten op je weg. Er is mogelijk veel uiterlijk succes, maar innerlijk ervaar je dit heel anders. Dan is het tijd voor een diepte-investering in je leven! In deze leergang onderwerp je jezelf aan een stevig en diepgaand zelfonderzoek. Je krijgt werkvormen aangereikt die je levensenergie weer laten stromen. Zodat je dichter bij je eigen kern komt en je meer betekenis, plezier en bezieling in je (werk)leven gaat ervaren. De integratieve werkvormen zijn gestoeld op NLP, Karakterstructuren, Transactionele Analyse, Systemisch Werken, Integrale psychologie, Reïncarnatietherapie en regressiewerk. Dit maakt de leergang rijk en gebalanceerd.

Praktische informatie leergang

De leergang bestaat uit 6 modules van 2 dagen, met een frequentie van ongeveer 1 module per 2 maanden. De werktijden zijn van 9.30 tot 16.30 uur met een uur lunchpauze en in de ochtend en middag een korte koffie/theepauze.

De intentie is om de volgende Leergang Leven en laten Leven, groep 6, te laten starten in oktober 2023. De data staan achter de modules vermeld. Je kunt je aanmelden via mijn website.

Data leergang (groep 6) 2023/2024;
Module 1: Jouw verhaal, Jouw leven; 12 & 13 oktober 2023
Module 2: Overlevingsstrategieën en ego; 30 november & 1 december 2023
Module 3: Generatiepatronen en loyaliteit; 11 & 12 januari 2024
Module 4: Regressie en reincarnatie; 7 & 8 maart 2024
Module 5: Universele levenskrachten; 18 & 19 april 2024
Module 6: Creatie en toekomst; 13 & 14 juni 2024

Prijs

Deelname aan de Leergang kost € 2.750.- voor particulieren, € 3.000.- voor zelfstandig ondernemers en € 3.250.- voor mensen die het betaald krijgen van hun werkgever. Prijzen zijn exclusief overnachting en inclusief materiaal, koffie/thee en lunch. Leergang is btw-vrij volgens de CRKBO-regeling. Tijdens de leergangendagen worden 2 dagen op een andere locatie met een bijzondere ervaring ingevuld door een gastbegeleider. Voor deze 2 dagen wordt een extra bijdrage gevraagd van € 150.- pp.

Locatie en overnachting
De Leergang Leven en laten Leven wordt gegeven bij De Oorsprong in Nijmegen. In de omgeving zijn tal van mogelijkheden om te overnachten.

Aanmelden
Als deelnemer heb je 14 dagen bedenktijd na aanmelding om kosteloos te kunnen annuleren. Daarna is de aanmelding definitief. Wanneer je tot 1 maand voor de startdatum annuleert, betaal je 50% van de opleidingsprijs als annuleringskosten en wanneer je 14 dagen of minder voor de startdatum annuleert, betaal je 75% van de prijs als annuleringskosten. Persoonlijk kennismaken, face tot face of telefonisch, kan altijd en vrijblijvend.

Wanneer je je voor de eerstvolgende groep 6 aanmeldt (start 12 & 13 oktober 2023), krijg je voor 15 juli 10% korting, voor 15 augustus 5% korting en voor 15 september 2,5% korting.

 

Ik was toe aan verdieping. Om op een diepere laag te werken, is voor mij veiligheid en vertrouwen nodig. Onno is een doortastende en intuïtief sterke coach die grenzen respecteert: dat gaf mij die veiligheid en het vertrouwen.

Met deze leergang leer je jezelf kennen door o.a. terug te blikken op het verleden en dit waar nodig vervolgens los te laten en/of te accepteren. Dat heeft mij inzichten opgeleverd die me veel vrijheid geven.

Een waardevol proces waar ik de rest van mijn leven profijt van heb!

Priscilla

Ik heb nu bereikt wat ik wilde bereiken en daar deed ik de leergang voor! Dat komt in eerste geval omdat ik nu weet voor wie ik dit allemaal wilde doen, namelijk voor mezelf.

Vaak zijn drijfveren niet van onszelf, maar ingegeven door anderen die een belangrijke rol spelen/ hebben gespeeld in ons leven. Wil je leiding gaan geven, dan kan dat niet volgens de maatstaven van een ander. Dat kan alleen vanuit je eigen kracht. Ik kon mijn oude drijfveren niet loslaten en daardoor kwam ik in dilemma’s terecht waardoor ik keuzes moest maken die ik eigenlijk niet kon maken. Loslaten van oude drijfveren gaf voor mij een gevoel van vrijheid. Daardoor ben ik nu in staat was om leiding te geven op de manier die voor mij het beste werkt.

Leo

.

Het is geen toeval dat op het juiste moment, de goede leergang op je pad komt. Deze leergang gaat een stuk mee op je eigen reis. Het is moeilijk in woorden te vatten wat dit inhoudt. Precies dat aangaan en ondergaan was voor mij onderdeel van het traject. Er is geen cursusboek; dat ben je zelf. Moedig naar binnen kijken met als doel jezelf en dus je omgeving beter te leren kennen en te begrijpen. Zelfs voor iemand die al even onderweg is, is dat leerzaam, helend en helpend. Een cadeau deze reis, met Onno als fijne reisbegeleider……..

Annelies

De directe aanleiding voor deelname aan deze leergang was mijn onvermogen om bewust om te kunnen gaan met een conflict met mijn leidinggevende. Het ontbrak mij aan durf om daarin mijn grenzen aan te geven en voelde angst om wat zou gebeuren wanneer ik dat wel zou doen. Ik wilde hiermee aan de slag. Ik heb geleerd dat ik voor niemand bang hoef te zijn en slechts hoef te voelen en dat te delen met de ander.

Ik heb genoten van de leergang. Daar waar ik ‘vast’ dreigde te lopen was er de begeleiding van Onno.

Hester

Ik heb voor deze leergang gekozen om verdieping in mijn persoonlijke ontwikkeling.

Ik kwam met de intentie om de eerder opgedane inzichten te doorleven en bewust te kiezen voor het leven dat ik daadwerkelijk te leven heb. Ik heb het ervaren en de leergang hielp/helpt bij het steeds meer bij mezelf te komen en te blijven.

Wanneer je op een kruispunt staat in je leven, werk en/of privé,  kan deze leergang je een enorme boost geven en juist helpen een eerste echte stap te zetten in je leven. Je mede reisgenoten en reisleider bieden je veiligheid en vertrouwen waardoor je echt in de spiegel mag en kunt kijken. Je leert met en van elkaar.

 

Veerle